diaball diabétesz öngondozás

 DIABALL Rendszer

Biztos társ a diabétesz öngondozásban. Napi 24-órás felügyeletet biztosít. Innen  közvetlenül beléphet a rendszerbe.

 

Inzulin tanácsadás

Legújabb kalkulátorunk segítségével kiszámíthatja, hogy mennyi inzulinra van szüksége egy-egy étkezés előtt, igazodva az életmódjához.

Tovább>>

 

Honnan hallott a DIABALL-ról?

Szórólap

Orvos, ápoló

Cukorbeteg ismerős

Egészséges ismerős

Internetes kereső

Más honlap

Egyéb:

 

A DIABALL célja, hogy folyamatosan bővülő szolgáltatásaival segítse a cukorbetegek öngondozását. Nézze meg, mit kínálunk Önnek!

Tovább>>

Rizikófelmérés

A következő funkciókat a "Rizikó" fülre kattintva érheti el. Ahhoz, hogy rizikófelmérést végezhessen, először meg kell adnia néhány adatot, amit az "Adatok rögzítése" gombra kattintva tehet meg. A megjelenő ablakban az első (Általános) fülön az életmódra vonatkozó legfontosabb adatokat kell megadnia. Ezen mezők kitöltése kötelező. Ha Ön cukorbeteg, akkor a Szövődmények fülön további laboradatokat, ill. tüneteket is megadhat. Ezek megadása nem kötelező, de minél többet ír be, annál pontosabb értékelést kaphat.

diaball_riziko.png

Amennyiben már a program más részeiben adott meg információkat, ezek automatikusan kitöltődnek, nem kell még egyszer beírni. Ha valamelyik mező felett megáll az egérrel, akkor a megjelenő címke mutatja a mérés vagy laboradat dátumát.

A "Rizikó-elemzés indítása" gombra kattintva nézheti meg az aktuális eredményeket. A megjelenő ablak első sora a kockázat mértékét mutatja. Ha Ön nem cukorbeteg, akkor azt, hogy milyen valószínűséggel alakulhat ki a betegség. A becsléshez egy 2008-ban megjelent tudományos közleményben publikált algoritmust használtunk fel. Cukorbeteg felhasználóink a szövődmények kialakulásának kockázatára vonatkozó becslést kaphatnak, amely az egyes rizikótényezők súlyozásával kerül meghatározásra.

Az ablak középső részét elfoglaló táblázat tartalmazza az elemzés részletes eredményét. A rizikótényezőket három kategóriába (magas, közepes és enyhe rizikó) soroltuk. Azok az adatok, amelyek megfelelő értékűek, nem szerepelnek a táblázatban.

diaball_riziko_eredm.png

Az egyes rizikótényezők előtti diaball_plus.jpg ikonra kattintva további részletes információkat és ajánlásokat kaphat. A megjelenő információs területet a "Vissza az eredményekhez” gombra kattintva zárhatja be, ekkor visszajut az összefoglaló táblázathoz.

Az információs terület részei:

  • Kockázati tényezők: milyen adat(ok) utal(nak) a megnövekedett kockázatra, és mennyi lenne az ideális értékük.

  • Információk: rövid leírás arról, hogy ez miért jelent problémát, milyen egészségkárosodást okozhat, ill. a kockázat hogyan csökkenthető és milyen előnyökkel jár.
  • Javaslatok: tanácsok a rizikócsökkentés érdekében. Ha vannak kapcsolódó célok, amelyeket támogat a Célmenedzsment rendszer, akkor azok az alul lévő gombra kattintva jeleníthetők meg. Ha egy cél éppen folyamatban van, azt egy ikon jelzi. Ellenkező esetben egy  "Cél kitűzése" feliratú gomb látható, amelyre kattintva a célkitűzést segítő varázsló jelenik meg.

diaball_riziko_info.png

Hasznosnak találta ezt a lapot? Küldje el ismerőseinek is!  

Utolsó módosítás: 2010-04-02 11:17:04