diaball diabétesz öngondozás

 DIABALL Rendszer

Biztos társ a diabétesz öngondozásban. Napi 24-órás felügyeletet biztosít. Innen  közvetlenül beléphet a rendszerbe.

 

Inzulin tanácsadás

Legújabb kalkulátorunk segítségével kiszámíthatja, hogy mennyi inzulinra van szüksége egy-egy étkezés előtt, igazodva az életmódjához.

Tovább>>

 

Honnan hallott a DIABALL-ról?

Szórólap

Orvos, ápoló

Cukorbeteg ismerős

Egészséges ismerős

Internetes kereső

Más honlap

Egyéb:

 

A DIABALL célja, hogy folyamatosan bővülő szolgáltatásaival segítse a cukorbetegek öngondozását. Nézze meg, mit kínálunk Önnek!

Tovább>>

Célmenedzsment

A célmenedzsment funkció a "Célok" fülre kattintva érhető el.

Az ablak felső részén jelennek meg a rendszer üzenetei. Ezek a célok sikeres teljesítésére vagy sikertelenségére, ill. a hiányzó adatokra hívják fel a figyelmet.

Ez alatt található a célok listája. A program indulásakor csak a folyamatban lévő célok látszanak. A már lezárt (sikeres vagy sikertelen) célokat az ablak alsó részét található kapcsolót bepipálva lehet megjeleníteni.

diaball_celok.png

Egy-egy célról a következő információk láthatók a listában:

  • A cél típusa
  • A kezdés időpontja és a kiindulási érték
  • Határidő és elérendő cél
  • A legutolsó adatbevitel időpontja és a mért érték (fizikai aktivitás növelése esetén a heti mozgásmennyiség) ; lezárt cél esetében az elért eredmény. Az érték háttere azt mutatja, hogy mennyire távoli a cél (vörösből narancssárgán át zöldre változik, ahogy egyre jobban megközelíti a célt).
  • Aktív célnál az eltelt idő (százalékban)

Itt van lehetőség a mérési adatok rögzítésére is. Ehhez meg kell adni a mérés dátumát, valamint a mért értéket. Fizikai aktivitás esetében az időpontot, a mozgás hosszát és intenzitását szükséges megadni. Az itt rögzített értékek megjelennek a "Labor" ill. "Naplózás" füleket is.

diaball_adat.png

A "Részletes adatok" gombra kattintva grafikonon és táblázatos formában is megtekinthetők a célhoz kapcsolódó mérési adatok. A célkitűzéskor kapott általános tanácsok is újra elolvashatók ebben az ablakban.

diaball_cel_reszletek.png

Legalul lehet új célt kitűzni és tanácsokat kérni, a megfelelő gombok segítségével.

Tanácsok

A megjelenő ablakban az aktuális célokhoz kapcsolódó tanácsokat lehet olvasni. A tanácsok között az Előző/Következő gombok segítségével lehet léptetni. Ha az aktuális tanács az utolsó, akkor a Következő gombra kattintva egy új töltődik be. Az üzenetek automatikusan is betöltődnek, a megadott gyakorisággal. (Ez csak akkor működik, ha az ablak nem aktív.) A beállítást a rendszer automatikusan elmenti.

diaball_tanacsok.png

További opciók:

  • Indításkor tippek: ha ezt bepipálja, akkor a Tanácsadás ablak a következő indításkor automatikusan megjelenik
  • Mindig látható: ha be van pipálva, akkor a Tanácsadás ablak mindig látható marad a többi ablak felett

 

Hasznosnak találta ezt a lapot? Küldje el ismerőseinek is!  

Utolsó módosítás: 2010-04-02 11:17:21