diaball diabétesz öngondozás

 DIABALL Rendszer

Biztos társ a diabétesz öngondozásban. Napi 24-órás felügyeletet biztosít. Innen  közvetlenül beléphet a rendszerbe.

 

Inzulin tanácsadás

Legújabb kalkulátorunk segítségével kiszámíthatja, hogy mennyi inzulinra van szüksége egy-egy étkezés előtt, igazodva az életmódjához.

Tovább>>

 

Honnan hallott a DIABALL-ról?

Szórólap

Orvos, ápoló

Cukorbeteg ismerős

Egészséges ismerős

Internetes kereső

Más honlap

Egyéb:

 

A DIABALL célja, hogy folyamatosan bővülő szolgáltatásaival segítse a cukorbetegek öngondozását. Nézze meg, mit kínálunk Önnek!

Tovább>>

A célkitűzés folyamata

A célkitűzési folyamat kétféleképpen indítható el: a rizikófelmérést elvégezve közvetlenül kiválasztható a kitűzendő cél, vagy a Célok fül "Új cél kitűzése" gombjára kattintva. Utóbbi esetben először egy listából kell kiválasztania a kitűzendő céltípust. Ha a kiválasztott cél még folyamatban van, akkor nem lehet újat kitűzni, míg az be nem fejeződik. Ha legalább három cél van folyamatban, akkor a program rákérdez, hogy biztosan szeretne-e újabb célt kitűzni. Azt javasoljuk, hogy egyszerre csak egy, vagy legfeljebb 2-3 kapcsolódó célra koncentráljon!

diaball_cel1.png

A következő képernyőn az látható, hogy milyen paraméter mérése szükséges a cél értékeléséhez, mennyi a jelenlegi valamint a javasolt értéke. Itt adható meg a kitűzött cél is, amelyre a rendszer javaslatot ad, amelyet tetszés szerint elfogadhat vagy módosíthat. Azt javasoljuk, hogy reális célt tűzzön ki maga elé, amit viszonylag könnyen teljesíteni tud. Ha sikerrel jár, az önbizalmat adhat a továbblépéshez, és így kisebb lépésekben egyre jobban megközelítheti az ideális állapotot.

 

diaball_cel2.png

 

A következő lépés annak a megadása, hogy mikor szeretné megkezdeni a változást. A legjobb, ha már ma nekikezd, és nem halogatja, de ha úgy gondolja, megadhat más dátumot is, például a legközelebbi hétfőt.

Egyes célok esetében már rövid idő alatt észlelhető a változás, és otthon is könnyen mérhető a megfelelő paraméter. Ezeknél azt kell megadnia, hogy hány hét alatt szeretné elérni a célját. A program ebből automatikusan meghatározza a határidőt. Kiszámolja azt is, hogy ebben az esetben hetente mennyi javulásra van szükség. Természetesen ez csak egy átlagérték, de segíthet eldönteni, hogy mennyire reális a cél. Ha túl sok ez az érték (pl. heti 5 kg fogyás), akkor növelje a hetek számát, vagy térjen vissza az előző lépéshez és módosítsa a célt!

Más célok esetében nincs értelme heti célokat kitűzni, ezek esetében Ön adhat meg egy határidőt. Laborértékekre vonatkozó célok esetében ez lehet például a következő laborvizsgálat időpontja.

diaball_cel3.png

Az utolsó lépésben válassza ki, hogy mit fog tenni a cél elérése érdekében! Ha például fogyni szeretne, választhat, hogy többet mozog, vagy kevesebb kalóriát fogyaszt. Természetesen az a leghatékonyabb, ha mindezt egyszerre teszi. Ez a választás ahhoz szükséges, hogy később személyre szabott javaslatokat kaphasson.

 

diaball_cel4.png

 

A "Befejezés" gombra kattintva néhány általános tanácsot olvashat a kitűzött célra vonatkozóan.

Hasznosnak találta ezt a lapot? Küldje el ismerőseinek is!  

Utolsó módosítás: 2010-04-02 11:17:14