diaball diabétesz öngondozás

 DIABALL Rendszer

Biztos társ a diabétesz öngondozásban. Napi 24-órás felügyeletet biztosít. Innen  közvetlenül beléphet a rendszerbe.

 

Inzulin tanácsadás

Legújabb kalkulátorunk segítségével kiszámíthatja, hogy mennyi inzulinra van szüksége egy-egy étkezés előtt, igazodva az életmódjához.

Tovább>>

 

Honnan hallott a DIABALL-ról?

Szórólap

Orvos, ápoló

Cukorbeteg ismerős

Egészséges ismerős

Internetes kereső

Más honlap

Egyéb:

 

A DIABALL célja, hogy folyamatosan bővülő szolgáltatásaival segítse a cukorbetegek öngondozását. Nézze meg, mit kínálunk Önnek!

Tovább>>

Szív- és érrendszeri betegség rizikó kérdőív

A szív- és érrendszeri betegségek a fejlett országok többségében vezető haláloknak számítanak, Magyarország az egyik legrosszabb helyen áll a statisztikákban: a halálozások majdnem fele ilyen okokra vezethető vissza.

A különböző kórképek - szívinfarktus, koszorúér-szűkület, stroke - hátterében legtöbbször az erek falának elzsírosodása, majd elmeszesedése áll. Ezek az elváltozások jelenleg nem visszafordíthatók, ezért fontos szerepe van a megelőzésnek, a rizikófaktorok felismerésének.

Az érelmeszesedés kialakulásában számos tényező játszik szerepet, befolyásolják az öröklött tulajdonságok és az életmód is. A legfontosabbak a dohányzás, az elhízás és az ezzel gyakran összefüggő magas vérnyomás, magas koleszterinszint, a mozgásszegény életmód, valamint a cukorbetegség.

Az alábbi kérdőívet egy brit kutatócsoport dolgozta ki,1 35 és 75 éves kor között alkalmazható. A kitöltésével megtudhatja, hogy a korcsoportjának átlagához viszonyítva mekkora a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázata. Magas rizikó esetén ajánlott változtatni az életmódján! Az esetleges gyógyszeres kezelésről kérdezze háziorvosát!

Töltse ki az alábbi mezőket, majd kattintson a "Kiértékelés" gombra!


Életkor: év
Nem: Férfi
Dohányzik? IgenNem
Szisztolés vérnyomás: Hgmm
Összkoleszterin: mmol/l
Szérum kreatinin (ha ismert*): μmol/l
Magasság: cm
Szenved cukorbetegségben? IgenNem
Szenved bal kamrai hipertrófiában? IgenNem
Volt korábban szívinfarktusa? IgenNem
Volt korábban strokeja? IgenNem

* Ha nem ad meg kreatinin értéket, akkor a kiértékelés átlagértéket vesz figyelembe. Az így kapott pontszám ±2 ponttal eltérhet a valóstól.

1A kérdőív alapjául szolgáló cikk (angol nyelven): Stuart Pocock, Valerie McCormack, Francois Gueyffier, Florent Boutitie, Robert Fagard, Jean-Pierre Boissel: A Score for Predicting Risk of Cardiovascular Death in Adults with Elevated Blood Pressure; British Medical Journal, 2001. 06. 14., 75-81. oldal

Hasznosnak találta ezt a lapot? Küldje el ismerőseinek is!  

Utolsó módosítás: 2010-01-04 16:19:20