diaball diabétesz öngondozás

 DIABALL Rendszer

Biztos társ a diabétesz öngondozásban. Napi 24-órás felügyeletet biztosít. Innen  közvetlenül beléphet a rendszerbe.

 

Inzulin tanácsadás

Legújabb kalkulátorunk segítségével kiszámíthatja, hogy mennyi inzulinra van szüksége egy-egy étkezés előtt, igazodva az életmódjához.

Tovább>>

 

Honnan hallott a DIABALL-ról?

Szórólap

Orvos, ápoló

Cukorbeteg ismerős

Egészséges ismerős

Internetes kereső

Más honlap

Egyéb:

 

A DIABALL célja, hogy folyamatosan bővülő szolgáltatásaival segítse a cukorbetegek öngondozását. Nézze meg, mit kínálunk Önnek!

Tovább>>

Tippek a stressz csökkentésére

A stressz csökkentésének legjobb módja, ha eltávolodunk annak okozójától. Ez történhet fizikailag is, például egy rövid séta beiktatásával. Ha erre nincs mód, terelje el a gondolatait, foglalkozzon mással egy ideig.

 

Nevessen!

Nevetés közben olyan anyagok szabadulnak fel az agyban, amelyek segítenek csökkenteni a stresszt. A humor eltereli a gondolatokat a problémáról. Tartson egy kis szünetet, olvasson vicceket vagy nézzen humoros képeket, videókat!

 

Tegyen egy sétát!

Mozogjon egy kicsit, szívjon be friss levegőt, szabaduljon ki a megszokott környezetből! Séta közben számos inger éri (fák, épületek, autók, járókelők), amely segít elterelni a gondolatait. Közben nyújtózkodjon, ugráljon, vagy kocogjon is egy kicsit!

 

Igyon vizet!

A kiszáradás is növeli a stresszt, ügyeljen a folyadékpótlásra! A száraz irodai levegő is rossz hatású. Cukrozott üdítők, energiaitalok, kávé helyett fogyasszon csapvizet! Ízlés szerint ízesítheti gyümölccsel, például citrommal is. Tartson az íróasztalán egy pohár vagy kis üveg vizet, hogy mindig szem előtt legyen. A megfelelő folyadékbevitel következménye, hogy gyakrabban kell kimennie a mosdóba - ez lehetőséget ad egy rövid szünetre is.

 

Készítsen egy teát!

Bármilyen tea megfelel, de a legjobbak a gyógynövényes, fűszeres, gyümölcsös teák. A különböző növények más-más szervekre fejtenek ki jótékony hatást. Kísérletezzen, válassza ki a legjobb kombinációt! Ha elkészült a tea, keressen egy nyugodt helyet, és lassan fogyassza el!

 

Szundítson egyet!

Egy rövid alvás hatékonyan csökkenti a stresszt. A mediterrán országokban megszokott dolog az ebéd utáni szieszta. Ha nincs lehetősége erre, akkor relaxáljon egy kicsit, hallgasson nyugtató zenét!

 

Sírjon!

A tapasztalatok szerint a sírás számos embernek segít csökkenteni a stresszt. Gyakran hangoztatják, hogy a sírás, különösen férfiaknál, a gyengeség jele, és gyerekes dolog, de ez nem így van! Ha úgy érzi, szüksége van rá, keressen egy helyet ahova elvonulhat, és tegyen egy próbát!

Hasznosnak találta ezt a lapot? Küldje el ismerőseinek is!  

Utolsó módosítás: 2010-03-30 11:56:06