diaball diabétesz öngondozás

 DIABALL Rendszer

Biztos társ a diabétesz öngondozásban. Napi 24-órás felügyeletet biztosít. Innen  közvetlenül beléphet a rendszerbe.

 

Inzulin tanácsadás

Legújabb kalkulátorunk segítségével kiszámíthatja, hogy mennyi inzulinra van szüksége egy-egy étkezés előtt, igazodva az életmódjához.

Tovább>>

 

Honnan hallott a DIABALL-ról?

Szórólap

Orvos, ápoló

Cukorbeteg ismerős

Egészséges ismerős

Internetes kereső

Más honlap

Egyéb:

 

A DIABALL célja, hogy folyamatosan bővülő szolgáltatásaival segítse a cukorbetegek öngondozását. Nézze meg, mit kínálunk Önnek!

Tovább>>

Stressz felmérés

A stressz a szervezet természetes reakciója a kihívásokra, aktiválja a védekező és alkalmazkodó funkciókat. Ha nincs lehetőség "küzdeni vagy menekülni", vagy nem tudjuk magunkat könnyen túltenni a helyzeten, akkor folyamatos, krónikus stressz alakul ki. A hosszan tartó stressz káros hatásokkal jár: felborulhat az ideg- és hormonrendszer működése, fejfájás, magas vérnyomás, szívbetegség, gyomorfekély alakulhat ki. Stressz hatására megnő a vérnyomás, felgyorsul a szívverés, és ami a cukorbetegek számára különösen fontos, megemelkedik a vércukorszint.

Vannak olyan élethelyzetek, amelyek a legtöbb embernél stresszel járnak. Két amerikai pszichiáter összeállított egy skálát, amely az egyes szituációk relatív hatását mutatja. Az egy éven belüli események hatása összeadódik, az így meghatározott pontszám egy becslést ad arra, hogy mekkora a valószínűsége a stressz által okozott betegségek kialakulásának. Az eredmény természetesen csak egy átlagérték, minden ember másként birkózik meg az egyes élethelyzetekkel. Töltse ki a felnőtteknek szóló vagy a fiatalok számára adaptált változatát a tesztnek, hogy megtudja, mennyire veszélyeztetett Ön!

A túlzott stressz minden embernél más-más tüneteket okozhat. Ezek legtöbbjét okozhatja más is, de minél több jelentkezik, annál nagyobb a stressz valószínűsége. Ilyen tünet lehet például a gyakori fejfájás, álmatlanság, fáradtság, étvágytalanság, hát- és nyakfájdalom, idegesség, ingerlékenység. Töltse ki tesztünket, hogy megismerje a jelenlegi stressz-szintjét!

Ha stresszesnek érzi magát, olvassa el stressz-csökkentő tippjeinket!

Hasznosnak találta ezt a lapot? Küldje el ismerőseinek is!  

Utolsó módosítás: 2010-01-04 14:05:39