diaball diabétesz öngondozás

 DIABALL Rendszer

Biztos társ a diabétesz öngondozásban. Napi 24-órás felügyeletet biztosít. Innen  közvetlenül beléphet a rendszerbe.

 

Inzulin tanácsadás

Legújabb kalkulátorunk segítségével kiszámíthatja, hogy mennyi inzulinra van szüksége egy-egy étkezés előtt, igazodva az életmódjához.

Tovább>>

 

Honnan hallott a DIABALL-ról?

Szórólap

Orvos, ápoló

Cukorbeteg ismerős

Egészséges ismerős

Internetes kereső

Más honlap

Egyéb:

 

A DIABALL célja, hogy folyamatosan bővülő szolgáltatásaival segítse a cukorbetegek öngondozását. Nézze meg, mit kínálunk Önnek!

Tovább>>

Rizikó- és célmenedzsment rendszer

Minden embernek vannak céljai, amiket el szeretne érni. Sokan szeretnének egészségesebben élni, például lefogyni, vagy leszokni a dohányzásról. Gyakran teszünk újévi fogadalmat, amelyet azonban nem mindig sikerül maradéktalanul betartani, vagy néhány hét vagy hónap után feladjuk. A továbbiakban néhány tanácsot olvashat ahhoz, hogy hogyan valósíthatja meg célkitűzéseit.

Gyakori probléma, hogy nehezen elérhető célokat tűzünk ki, például egyszerre akarunk megszabadulni jelentős túlsúlytól. Ez ritkán sikerül elsőre, így inkább feladjuk. Ehelyett inkább törekedjen fokozatosan, kisebb lépésekben elérni a célját! Ha sikerül elérni egy kisebb változást, az sikerélményt ad, és motivációt a folytatáshoz. Tűzzön ki napok, hetek alatt teljesíthető, apró célokat, és a sok kis lépés meghozza a kívánt eredményt.

Az is fontos, hogy konkrét célokat tűzzön ki maga elé! Az, hogy „egészségesebben étkezem”, túlságosan általános, nehezen értékelhető, nem dönthető el egyértelműen, mikor tekinthető sikeresnek. Ehelyett tűzze ki célul például azt, hogy „minden nap ötször eszem zöldséget vagy gyümölcsöt”

Ha nem sikerül maradéktalanul teljesíteni a terveit, ne adja fel rögtön! Ha szeretne többet mozogni, de egy sürgős munka miatt nem tud elmenni a tervezett edzésre, pótolja, amint tudja! Ha fogyás közben elcsábul egy desszertre, ellensúlyozza több mozgással! Bárkivel előfordulhat, hogy letér a kijelölt útról; a fontos az, hogy minél hamarabb visszatérjen rá.

 

Miben segíthet Önnek a DIABALL?

Először is segítünk kiválasztani a célokat. Végezze el rizikófelmérésünket, hogy megtudja, mire kell odafigyelnie, min célszerű változtatnia, hogy egészségesebben éljen. Minél több és pontosabb adatot ad meg, annál pontosabb rizikóbecslést kaphat. Érdemes rendszeresen elvégezni az értékelést, hogy felismerje a változásokat, legyenek azok pozitívak vagy negatívak.

Ha sikerült kiválasztani, hogy min szeretne változtatni - akár a rendszer javaslatai alapján, akár saját elhatározásból -, tűzzön ki célokat. A Célmenedzsment rendszerben folyamatosan nyomon követheti célkitűzéseit, rögzítheti az előrehaladását. A rendszer értékeli, hogy mely részcélokat sikerült teljesíteni, és javaslatokat ad a továbblépéshez. Igény esetén tanácsokkal segíti az életmód-változásokat.

 

Kiknek ajánljuk?

  • Azoknak, akik szeretnék megelőzni a cukorbetegség kialakulását

  • Azoknak a cukorbetegeknek, akik szeretnék elkerülni a súlyos szövődményeket

 

Hogyan használhatja a rendszert?

Ha Ön már regisztrált a DIABALL-ba, nem kell semmit sem tennie, a rendszerbe belépve azonnal használhatja a szolgáltatást. Új felhasználóink ide kattintva regisztrálhatnak.

A részletes használati útmutatóért kattintson ide .

Szolgáltatásunkat igyekszünk az Önök igényeihez szabni és folyamatosan fejleszteni, ezért kérjük, ossza meg velünk véleményét, kívánságait, tapasztalatait! Javasoljuk, hogy ezt a Fórumban tegyék, így más felhasználók is bekapcsolódhatnak a beszélgetésbe. Ha emailt szeretne küldeni, ide kattintva teheti meg.

Hasznosnak találta ezt a lapot? Küldje el ismerőseinek is!  

Utolsó módosítás: 2010-04-02 11:18:25