diaball diabétesz öngondozás

 DIABALL Rendszer

Biztos társ a diabétesz öngondozásban. Napi 24-órás felügyeletet biztosít. Innen  közvetlenül beléphet a rendszerbe.

 

Inzulin tanácsadás

Legújabb kalkulátorunk segítségével kiszámíthatja, hogy mennyi inzulinra van szüksége egy-egy étkezés előtt, igazodva az életmódjához.

Tovább>>

 

Honnan hallott a DIABALL-ról?

Szórólap

Orvos, ápoló

Cukorbeteg ismerős

Egészséges ismerős

Internetes kereső

Más honlap

Egyéb:

 

A DIABALL célja, hogy folyamatosan bővülő szolgáltatásaival segítse a cukorbetegek öngondozását. Nézze meg, mit kínálunk Önnek!

Tovább>>

Miért fontos a rizikó-felmérés?

A fejlett világban az olyan krónikus betegségek, mint a diabétesz és az érelmeszesedés, már a legfőbb halálokká váltak. Veszélyük abban rejlik, hogy kezdetben ritkán járnak egyértelmű tünetekkel, így mire felismerik és kezelni kezdik a betegséget, már elkezdenek kialakulni a súlyos szövődmények. A krónikus betegségek jelenleg nem gyógyíthatók, csak a lefolyásuk lassítható, de a betegek állapota az idő múlásával általában romlik.

Ezért fontos a megelőzés és a korai felismerés. Számos kutatás irányult arra, hogy megismerjük a betegség kialakulásához vezető okokat, valamint a rizikótényezőket. Ezek alapján olyan kérdőíveket dolgoztak ki, melyek segítségével meghatározható a betegségek kialakulásának kockázata.

A cukorbetegség kockázatának felmérésére világszerte elterjedt a Finnországból származó ún. FINDRISK kérdőív .

A diabétesz gyakran együtt jár a szív- és érrendszeri betegségekkel, kölcsönösen növelik a másik betegség kockázatát. Ennek felmérésére egy brit kutatócsoport eredményeit használtuk fel.

Ha időben felismeri a betegség rizikóját, életmódi változásokkal késleltethető, vagy akár meg is előzhető a kialakulása! Javasoljuk, hogy töltse ki a kérdőíveket. A felmérés teljesen anonim, a megadott adatokat nem tároljuk.

Hasznosnak találta ezt a lapot? Küldje el ismerőseinek is!  

Utolsó módosítás: 2010-01-04 14:05:39