diaball diabétesz öngondozás

 DIABALL Rendszer

Biztos társ a diabétesz öngondozásban. Napi 24-órás felügyeletet biztosít. Innen  közvetlenül beléphet a rendszerbe.

 

Inzulin tanácsadás

Legújabb kalkulátorunk segítségével kiszámíthatja, hogy mennyi inzulinra van szüksége egy-egy étkezés előtt, igazodva az életmódjához.

Tovább>>

 

Honnan hallott a DIABALL-ról?

Szórólap

Orvos, ápoló

Cukorbeteg ismerős

Egészséges ismerős

Internetes kereső

Más honlap

Egyéb:

 

A DIABALL célja, hogy folyamatosan bővülő szolgáltatásaival segítse a cukorbetegek öngondozását. Nézze meg, mit kínálunk Önnek!

Tovább>>

Mire kell odafigyelniük a cukorbetegeknek?

A hagyományos gyógyításban az orvos szerepe a diagnózis felállítása és a kezelés előírása, a betegnek csak be kell tartania az utasításokat. Akut betegségek esetében ez működhet, de krónikus betegeknél nem elég hatékony módszer. Ahhoz, hogy egy krónikus beteg kezelése sikeres legyen, és teljes értékű életet élhessen, együttműködésre van szükség az orvos és a beteg között. Az orvos feladata a tanácsadás, a kezelési lehetőségek ismertetése. Szükség van a beteg aktív közreműködésére is: figyelni és rögzíteni a tüneteket, megfelelő életmódot kialakítani.

Az öngondozás (angolul self-management) kifejezés azokat a döntéseket és cselekvéseket foglalja magába, amiket a beteg a saját egészségének javítása céljából tesz. Az öngondozás segít olyan készségek kifejlesztésében, amelyek lehetővé teszik a nagyobb önállóságot és a hosszú távú betegség fizikai és érzelmi következményeinek leküzdését. További fontos eleme, hogy a betegnek kell felismernie azokat a jelenségeket, amelyek jelentkezése esetén orvoshoz kell fordulnia.

A diabétesz öngondozásának főbb elemei:

  • A rendszeres önellenőrzés – a vércukorszint mérése, ennek alapján a szükséges lépések megtétele (pl. szigorúbb diéta, vagy inzulinadagolás változtatása)
  • A tudatos táplálkozás – a különböző tápanyagok egészséges arányban történő fogyasztása, inzulin-kezelés esetén az étkezések időpontjának és szénhidráttartalmának gondos tervezése
  • A rendszeres testmozgás – segít elérni az ideális testsúlyt, és jó hatással van a vércukorszintre
  • A rendszeres orvosi ellenőrzés – laborvizsgálatok, szűrővizsgálatok a szövődmények korai felismerésére

A kezelés ritkán jár látványos eredményekkel, néha alig érzékelhető a változás. De nem szabad elfelejteni, hogy a nem megfelelő kezelés súlyos következményekkel, szövődményekkel járhat!

A DIABALL rendszer egyre bővülő szolgáltatásaival segíti a cukorbetegek öngondozását. A linkre kattintva megtudhatja, hogy mit tudunk Önnek nyújtani.

[Vissza] 

Hasznosnak találta ezt a lapot? Küldje el ismerőseinek is!  

Utolsó módosítás: 2010-01-04 14:05:39