diaball diabétesz öngondozás

 DIABALL Rendszer

Biztos társ a diabétesz öngondozásban. Napi 24-órás felügyeletet biztosít. Innen  közvetlenül beléphet a rendszerbe.

 

Inzulin tanácsadás

Legújabb kalkulátorunk segítségével kiszámíthatja, hogy mennyi inzulinra van szüksége egy-egy étkezés előtt, igazodva az életmódjához.

Tovább>>

 

Honnan hallott a DIABALL-ról?

Szórólap

Orvos, ápoló

Cukorbeteg ismerős

Egészséges ismerős

Internetes kereső

Más honlap

Egyéb:

 

A DIABALL célja, hogy folyamatosan bővülő szolgáltatásaival segítse a cukorbetegek öngondozását. Nézze meg, mit kínálunk Önnek!

Tovább>>

Segédlet az ILIAS rendszer használatához (folytatás)

A regisztráció és a kurzusra történő jelentkezés menetéről ide kattintva olvashat.

A tananyagot a tananyag nevére kattintva tudja elindítani! 

Ekkor egy osztott ablak jelenik meg, aminek a bal oldalán a fejezetcímek szerepelnek, a jobb oldalon pedig a tananyag. A „Tartalomjegyzék”-re kattintva a tananyag fejezeteit láthatja, az oldalról továbblépni a kék téglalapban lévő szövegre kattintva lehet. Ez a szöveg mindig változik, annak függvényében, hogy mi a következő anyag.
 
ilias_elsolap.png

A „Tartalomjegyzék” gombra kattintva látható a tananyag részletes tartalomjegyzéke. Az egyes fejezetek mellett a „Nincs hozzáférése”, azt jelenti, hogy a fejezethez tartozó tesztet még nem teljesítette, és emiatt nem tudja azt a részt megtekinteni.

Ha kilépett és később visszatér az oldalra, akkor miután bejelentkezett az „Öngondozás” kurzusba a „Tevékenységek”, majd a „Folytatás” gombra kattint, akkor onnan folytathatja a tanulást, ahol legutóbb abbahagyta.

ilias_uj_bejel.png

A legtöbb témakör teszttel zárul. Ezt a témakör végén lévő kék linken tudja elérni. Kattintson rá! Amíg nem teljesíti a tesztet, nem tud továbblépni a következő részre!

ilias_fejezetveg.png

Ezután kattintson a „Teszt indítása” gombra!

ilias_tesztinditas.png

Oldja meg a tesztet!

  • Válaszoljon a kérdésekre! A kérdések között az „Előző/Következő” gombok segítségével válthat. Ha minden kérdést megválaszolt, a „Befejezés” gombra kattintva a kiértékeléshez jut.
  • A teszt végén az eredményt is látja. 50% felett sikeres a tesztje. 
  • Ha nem sikerül teljesítenie a tesztet, javasoljuk, hogy olvassa át újból a témakört, majd próbálkozzon újra!
Ha sikeresen teljesítette a tesztet, akkor kattintson az „Előzőekben látogatott” gombra, ekkor egy lenyíló lista jelenik meg. Ebből válassza ki a tananyagot (pl.: „A cukorbeteg öngondozás alapjai”). Ez általában az első a listában. Így visszakerül a tananyaghoz, és továbbléphet a következő fejezetre.

 

ilias_tesztveg.png

Hasznosnak találta ezt a lapot? Küldje el ismerőseinek is!  

Utolsó módosítás: 2010-06-25 13:53:19