diaball diabétesz öngondozás

 DIABALL Rendszer

Biztos társ a diabétesz öngondozásban. Napi 24-órás felügyeletet biztosít. Innen  közvetlenül beléphet a rendszerbe.

 

Inzulin tanácsadás

Legújabb kalkulátorunk segítségével kiszámíthatja, hogy mennyi inzulinra van szüksége egy-egy étkezés előtt, igazodva az életmódjához.

Tovább>>

 

Honnan hallott a DIABALL-ról?

Szórólap

Orvos, ápoló

Cukorbeteg ismerős

Egészséges ismerős

Internetes kereső

Más honlap

Egyéb:

 

A DIABALL célja, hogy folyamatosan bővülő szolgáltatásaival segítse a cukorbetegek öngondozását. Nézze meg, mit kínálunk Önnek!

Tovább>>

Gyakori kérdések - a diabétesz kialakulása, megelőzése

Gyógyítható-e a cukorbetegség?

Az orvostudomány aktuális állása szerint a diabétesz nem gyógyítható, de megfelelő kezeléssel és életmódváltással a beteg teljes életet élhet. A betegség korai szakasza, az ún. pre-diabétesz állapot viszont még visszafordítható, ezért fontos az időben történő felismerés. Mérje fel rizikóját , és magas rizikó esetén végeztessen szűrővizsgálatot!

Okozhat a túl sok cukor fogyasztása diabéteszt?

A cukorbetegség kialakulásában számos tényező játszik szerepet, köztük a genetikai háttér és az életmód. A cukor fogyasztása önmagában nem okoz diabéteszt, de elhízást okozhat, amely a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának egyik fő kockázati tényezője.

Örökölhető-e a cukorbetegség?

Az öröklött tulajdonságok önmaguknak nem okoznak cukorbetegséget, de fokozhatják a diabéteszre való hajlamot. A családi belüli halmozódás oka gyakran a családtagok hasonló életmódja, pl. az egészségtelen táplálkozás és a mozgásszegény életmód okozta elhízás.

 

Hasznosnak találta ezt a lapot? Küldje el ismerőseinek is!  

Utolsó módosítás: 2010-01-04 14:05:39