diaball diabétesz öngondozás

 DIABALL Rendszer

Biztos társ a diabétesz öngondozásban. Napi 24-órás felügyeletet biztosít. Innen  közvetlenül beléphet a rendszerbe.

 

Inzulin tanácsadás

Legújabb kalkulátorunk segítségével kiszámíthatja, hogy mennyi inzulinra van szüksége egy-egy étkezés előtt, igazodva az életmódjához.

Tovább>>

 

Honnan hallott a DIABALL-ról?

Szórólap

Orvos, ápoló

Cukorbeteg ismerős

Egészséges ismerős

Internetes kereső

Más honlap

Egyéb:

 

A DIABALL célja, hogy folyamatosan bővülő szolgáltatásaival segítse a cukorbetegek öngondozását. Nézze meg, mit kínálunk Önnek!

Tovább>>

Betegoktatás E-learning segítségével

Bejelentkezés az ILIAS-ba
Felhasználói név
Jelszó

Elindult a DIABALL e-learning szolgáltatása, amelynek segítségével bővítheti a cukorbetegséggel kapcsolatos ismereteit, javíthatja az öngondozását, új készségeket sajátíthat el, amelyek segítségével könnyebben tud együtt élni a betegséggel, és megelőzheti a szövődmények kialakulását.

Az e-learning ("e-tanulás") egy olyan új oktatási forma, amely az internet segítségével juttatja el a tananyagot a tanulókhoz. Egyre több helyen alkalmazzák már Magyarországon is nemcsak a hagyományos oktatás (pl. felsőoktatás) kiegészítéseként, hanem önállóan, felnőttképzésben, többek közt a betegoktatásban is.

Miért jó e-learninggel tanulni?

 • Otthonában tanulhat, nem kell órákat utaznia
 • Mindössze számítógépre és internetkapcsolatra van szüksége (vagyis ha ezt az oldalt olvassa, már minden szükségessel rendelkezik)
 • Saját maga oszthatja be az idejét: a tanulást bármikor abbahagyhatja, majd később ott folytathatja, ahol félbehagyta
 • A tesztek segítségével azonnal ellenőrizheti tudását

A kurzusok az ILIAS rendszerben érheti el. A jelenleg elérhető kurzusokról ide kattintva olvashat.

 

 

Rövid útmutató az ILIAS e-Learning rendszer használatához

Részletes, képekkel illusztrált segédletet ide kattintva olvashat.

 1. Kattintson ide a regisztrációhoz!
 2. A regisztrációs űrlapot értelemszerűen töltse ki, mindenképpen létező e-mail címet adjon meg! A * -gal jelölt mezők kitöltése kötelező! Végül kattintson az oldal alján található "Regisztráció" gombra
 3. Kattintson a "Bejelentkezés az ILIAS-ba” gombra, majd kövesse a képernyő megjelenő utasításokat
 4. A "Taneszköz tároló” gombra kattintva jelennek meg a kurzusok
 5. A "Tevékenységek” gombra kattintva tud csatlakozni a kurzushoz, ezt tegye meg! Ezzel a kurzus felkerül a "Munkaasztalra”.
 6. Miután csatlakozott a kurzushoz, már el tudja érni a kurzuson belül található tananyagot
 7. Indítsa el a tananyagot a tananyag címére kattintva! Ha a jobb oldali "Tevékenységek”, majd a "Folytatás” gombra kattint, akkor onnan folytathatja a tanulást, ahol legutóbb abbahagyta.
 8. Ekkor egy osztott ablak jelenik meg, aminek a bal oldalán a fejezetcímek szerepelnek, a jobb oldalon pedig maga a tananyag
 9. A "Tartalomjegyzék” gombra kattintva látható a tananyag részletes tartalomjegyzéke. Az egyes fejezetek mellett a "Nincs hozzáférése”, azt jelenti, hogy a fejezethez tartozó tesztet még nem teljesítette, és emiatt nem tudja azt a részt megtekinteni.
 10. A legtöbb témakör teszttel zárul. Ezt a témakör végén lévő kék linken tudja elérni. Kattintson rá! Amíg nem teljesíti a tesztet, nem tud továbblépni a következő részre!
 11. Ezután kattintson a "Teszt indítása” gombra
 12. Oldja meg a tesztet!
 13. Ha sikeresen teljesítette a tesztet, akkor kattintson az "Előzőekben látogatott” gombra, ekkor egy lenyíló lista jelenik meg. Ebből válassza ki a tananyagot (pl.: "A cukorbeteg öngondozás alapjai”). Ez általában az első a listában. Így visszakerül a tananyaghoz, és továbbléphet a következő fejezetre.

 

Hasznosnak találta ezt a lapot? Küldje el ismerőseinek is!  

Utolsó módosítás: 2011-01-10 10:38:03