diaball diabétesz öngondozás

 DIABALL Rendszer

Biztos társ a diabétesz öngondozásban. Napi 24-órás felügyeletet biztosít. Innen  közvetlenül beléphet a rendszerbe.

 

Inzulin tanácsadás

Legújabb kalkulátorunk segítségével kiszámíthatja, hogy mennyi inzulinra van szüksége egy-egy étkezés előtt, igazodva az életmódjához.

Tovább>>

 

Honnan hallott a DIABALL-ról?

Szórólap

Orvos, ápoló

Cukorbeteg ismerős

Egészséges ismerős

Internetes kereső

Más honlap

Egyéb:

 

A DIABALL célja, hogy folyamatosan bővülő szolgáltatásaival segítse a cukorbetegek öngondozását. Nézze meg, mit kínálunk Önnek!

Tovább>>

Műtét cukorbetegségben

A cukorbetegek számára egy műtéti nagyobb kockázatot jelent, mivel a vele járó stressz hatására felborulhat a cukor-háztartás, és nagyobb a szövődmények kialakulásának veszélye is. A legfeljebb félórás, helyi érzéstelenítésben végzett beavatkozást kisműtétnek nevezik. A hosszabb ideig, akár több óráig tartó, teljes altatásban végzett operáció a nagyműtét. Ebben az esetben legtöbbször valamilyen nagy testüreg (mell- vagy hasüreg) megnyitására is sor kerül. Mindkét esetben célszerű a műtétet kora reggel elvégezni. Tervezett műtét előtt - szükség esetén kórházban - be kell állítani az anyagcserét, azaz lehetőség szerint normál vércukor-értéket kell elérni. A műtét általában a kezelés átmenetei megváltoztatásával is jár

 

Kisműtét inzulinkezelés nélküli betegen

Különösebb változtatás nem szükséges, de a metformin szedését 48 órával a műtét előtt abba kell hagyni. Hosszú hatású szulfanilurea készítmény (pl. glibenclamid) szedését szintén abba kell hagyni 1-2 nappal előtte.

 

Kisműtét inzulinkezelt betegen

A beteget legtöbbször napi ötszöri gyors hatású inzulinra állítják, a bázis-inzulin beadását fel kell függeszteni.

 

Nagyműtét

Nagyműtét előtt általában legalább 2-3 napig napi ötszöri, gyors hatású inzulint kell beadni, bázis inzulin nélkül. A beteg a műtét alatt, ill. közvetlenül utána glükóz- és inzulin-tartalmú infúziót kap. Amint a beteg ehet, ismét többszöri gyors hatású inzulint kap. A végleges kezelést az állapotának teljes stabilizálódását követően állítják be.

Hasznosnak találta ezt a lapot? Küldje el ismerőseinek is!  

Utolsó módosítás: 2009-11-03 12:09:36