diaball diabétesz öngondozás

 DIABALL Rendszer

Biztos társ a diabétesz öngondozásban. Napi 24-órás felügyeletet biztosít. Innen  közvetlenül beléphet a rendszerbe.

 

Inzulin tanácsadás

Legújabb kalkulátorunk segítségével kiszámíthatja, hogy mennyi inzulinra van szüksége egy-egy étkezés előtt, igazodva az életmódjához.

Tovább>>

 

Honnan hallott a DIABALL-ról?

Szórólap

Orvos, ápoló

Cukorbeteg ismerős

Egészséges ismerős

Internetes kereső

Más honlap

Egyéb:

 

A DIABALL célja, hogy folyamatosan bővülő szolgáltatásaival segítse a cukorbetegek öngondozását. Nézze meg, mit kínálunk Önnek!

Tovább>>

A cukorbetegségről

A cukorbetegség vagy diabétesz a civilizált világ egyik leggyakoribb krónikus betegsége, amelyben a  cukorbeteg állapota az idő előrehaladtával folyamatosan romlik. A cukorbetegek számának növekedési üteme már napjainkban is ijesztő méreteket öltött. Ez a száma az ezredforduló 171 milliós számával szemben 7 év alatt kb. 50%-al emelkedett és elérte a 246 millió  főt. Ez a világ felnőtt népességének 6 százaléka. Nyugat-Európában  negyven másodpercenként válik ismertté egy újabb felnőttkori, 2-es típusú diabéteszes megbetegedés, ami különösen ijesztő annak tudatában, hogy minden felismert cukorbetegre jut egy fel nem ismert eset is.

Magyarországon az ismert cukorbetegek száma az elmúlt húsz évben több mint kétszeresére nőtt; jelenleg mintegy félmillióra becsülhető. Számos felmérés igazolja azonban, hogy a nem diagnosztizált cukorbetegek, illetve a glükóz intoleranciával rendelkezők száma nagyjából megegyezik a felismert betegek számával, így hazánkban csak a cukorbetegek száma megközelítheti az egymilliót! Különösen veszélyes a betegség számos szövődménye, amely miatt a gondozás megkülönböztetett figyelmet kíván. Feltételezhető, hogy a cukorbetegség az elkövetkezendő két évtizedben az egyik legfőbb közvetett halálokká lép elő. 

Megszívlelve a fenti adatokat javasoljuk, hogy ellenőrizze a saját kockázatát a cukorbetegségre és töltse ki az itt található kérdőívet . 

 

Ha szeretne többet megtudni a cukorbetegségről, olvassa el az alábbi rövid ismertetőket!

Mi a cukorbetegség?

Miért veszélyes?

Milyen típusai vannak?

Cukorbeteg vagyok-e?

Milyen vizsgálatokkal ismerhető fel?

Hajlamos vagyok-e a cukorbetegségre?

Hogyan csökkenthető a rizikó?

Hogyan kezelhető a diabétesz?

Mire kell odafigyelniük a cukorbetegeknek?

Hasznosnak találta ezt a lapot? Küldje el ismerőseinek is!  

Utolsó módosítás: 2010-01-04 14:05:39